torsdag 2 juni 2011

Airams perfekta blomkålsmos

Här kommer ett recept på ett underbart blomkålsmos av Airam:

4-5 portioner:
Ett ordentligt stort blomkålshuvud eller två mindre (låt gärna lite av stammen hänga med)
2 dl vispgrädde
50 g smör 
2 msk len mjuk och mild ost (färskost, glada kon, mascarpone mm.)
Salt & peppar


Skär/bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull.

Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta.

Stormkoka 5-10 min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i botten.

Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast.

Tag från värmen och gör till ett mos.

Tillsätt osten, jag tog philadelfiaost.

Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs.

Servera till allt möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar