Bild: Privat |
Ingredienser:
250 g keso
1 bittermandel
8 sötmandlar
2 dl grädde
4 ägg
ev 1 tsk lönnsirap eller Stevia
smör till ugnsformen
ev mandelspån på toppen
Servera med grädde och valfria bär exempelvis jordgubbar
2 dl grädde
4 ägg
ev 1 tsk lönnsirap eller Stevia
smör till ugnsformen
ev mandelspån på toppen
Servera med grädde och valfria bär exempelvis jordgubbar
Börja med att sila keson i en sil. Vätskan ska försvinna och kvar en fast ostmassa.
Mal mandlarna.
Smörj in ugnsformen.
Vispa grädden. Blanda i keso, malda mandlar, ägg och ev lönnsirap.
Toppa med lite mandelspån och rör runt lite.
Toppa med lite mandelspån och rör runt lite.
Grädda ca 50-60 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.
Anledningen till att jag har lönnsirap i är för att få i lite sötma. Lönnsirap innehåller 63 g kolhydrater (varierar dock mellan olika märken). Det är dock mindre än honung. Det är helt valfritt om ni vill ha lönnsirap i. Annars funkar alltid Stevia.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uppdaterat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar