Detta recept räckte till mig och min sambo och det blev till och med lite över av fisken. Såsen tog slut och den skulle vi kunnat göra lite mer av. Här är receptet:
600 g torskfilé
1 paprika i valfri färg
ca 5 dl vatten
2-3 tsk salt
Hackad dill
Citron skivor till servering
Smält smör
1 paprika i valfri färg
ca 5 dl vatten
2-3 tsk salt
Hackad dill
Citron skivor till servering
Smält smör
Sås
2 Kokta ägg
1 dl creme fraiche
Salt
2 Kokta ägg
1 dl creme fraiche
Salt
Börja med att koka äggen som skall användas till såsen. Hacka dem sedan och blanda med creme fraiche och salt.
Skär fisken i portionsbitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
Koka upp vatten och salt i en kastrull med stor botten. Alternativt en panna.
Lägg i torskfilén och den ska täckas av vattnet. Det tar bara ett par minuter innan den är klar.
Värm ev såsen så att den blir ljummen.
Lyft upp fisken ur vattnet och toppa med dill, paprika och smält smör. Servera med såsen och en citronklyfta.
Det kan även passa med blomkål i olika former exempelvis blomkålsmos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar