söndag 19 februari 2012

Gott och nyttigt med kryddor

Igår gjorde vi en kycklingsoppa med vitlök, färsk ingefära, färsk chili, gurkmeja, grädde, lime, kokosfett och kokosmjölk. Gud så gott det värmer! Nästa gång ska jag testa med lök och paprika så blir det lite mer som en gryta. Min nya favorit är gurkmeja som verkar ha hälsofrämjande egenskaper. Gurkmeja är rätt smaklöst och allt blir gult. Man kanske kan tröttna på den gula färgen om man tillsätter det dagligen. Jag funderar på om man kan tillsätta det i äggröran den är ju ändå gul :)

Idag är jag sugen på paj. Det är bara att utesluta degen och ha äggstanningen kvar. Jag funderar på att göra det på broccoli, coctailtomater, skinka, fetaost och äggstanning. Frågan är om man ska tillsätta lite vanlig ost med? Det ska bli spännande och se hur det blir. Om man gillar mögelost kan det vara ett alternativ mot fetaosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar