onsdag 27 juli 2011

Gubbröra

Det finns många varianter på Gubbröra. Detta är min och den kan serveras antingen som den är eller på ett "low carb"-bröd. Jag gillar att äta detta till förrätt eller till frukost. Röran räcker till minst 5 personer.
Bild: Privat
Ingredienser:
½ liten rödlök
6 kokta ägg (gärna två som är lite lösare än de andra)
1 burk ansjovis (ev lite spad)
ca 2-3 msk hackad gräslök
dill
1-2 msk creme fraiche

Finhacka rödlöken och stek den lätt i smör.
Hacka äggen och ansjovisen.
Blanda rödlöken, äggen och ansjovisen.
Strö över den hackade gräslöken och dillen.
Tillsätt creme fraichen, inte för mycket för då blir den lös i konsistensen.
Servera på ett lågkolhydratsbröd eller som det är i exempelvis ett glas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar