torsdag 8 september 2011

Äppelpaj med vaniljsås

Bild: Privat
Nu kanske äpplen inte är så LCHF men det är höst och svenska äpplen är då ett måste för mig.

Ingredienser äppelpaj:
2-3 äpplen
75 gram smör (jag använde osaltat)
1 dl kokos
1 dl  mandel
½ dl fibrex
1ägg
Kanel
ev sötning (honung eller stevia är förslag)
Mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader. Mal kokos och mandel i en matberedare.
Skala och klyfta äpplena och lägg i en smörad ugnsform. Strö över kanel.
Smält smöret och vispa i ägget. Blanda med kokosen och mandeln samt fibrexen. Tillsätt eventuellt någon sötning och rör om.
Fördela blandningen över äpplena och strö över lite mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Ingredienser vaniljsås:
3 dl grädde
3 äggulor
1-2 tsk vaniljpulver
ev sötning

Vispa grädden. Vispa äggulorna med vaniljpulvret och ev sötning i en separat bunke. Blanda i grädden och servera till pajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar