onsdag 7 september 2011

Chokladkaka

Bild: Privat
Ingredienser:
100 gram 70 % mörk choklad
3 ägg
1/2 dl starkt kaffe
1 dl hackade nötter, förslagsvis mandel eller valnötter
Kokosflingor till botten
Ev mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader.
Täck en form med löstagbar botten med kokosflingor (jag brukar även ha bakplåtspapper under).
Separera äggen och vispa vitorna till hårt skum.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda med gulorna.
Tillsätt kaffe.
Tillsätt de hackade nötterna.
Vänd ner vitorna.
Häll i formen och dekorera ev med mandelspån.
Baka 10 min i mitten av ugnen.
Sätt in i kylen så fort den svalnat (minst en timme innan servering)

Servera med uppvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar